З Різдвом Христовим

«...Бо прийдуть до тебе три празники в гості, радуйся!

Ой радуйся, земле, Син Божий народився!

А той перший празник – Рождество Христове, радуйся!

Ой радуйся, земле, Син Божий народився!...»

Народна творчість

 

Різдво Христове – особливе свято для кожної людини. Ми завжди відчуваємо його наближення. У цей час вулиці кожного міста в усіх країнах світу прикрашають ліхтариками, які символізують мир та злагоду. Какао з печивом стає набагато смачнішим, а запах кориці кружляє навкруги. Цей день переповнює наші серця теплом та любов’ю.

Впродовж багатовікової історії Різдва у кожній країні сформувались власні традиції та звичаї. Наприклад, у США та Канаді на святковому столі обов’язково повинні бути пудинг та запечена індичка. А в Німеччині головним символом Різдва є віночок з 4 свічками та імбирні тістечка, якими пригощають всіх гостей у домі.

Незабаром, більшість українців також будуть святкувати Різдво, їсти смачну кутю та співати неймовірно красиві колядки. Ці традиції здавна передаються від покоління до покоління. Найдивовижніше дійство під час Різдва – це «Вертеп». Група дітлахів або дорослих одягається у вичурний одяг нечесті чи святих духів та, співаючи пісню, приносять радість у кожний зустрічний дім.

Але є одна традиція, яка об’єднує увесь світ – ввечері збиратися усією родиною за святковим столом. Саме тому це свято є одним з найулюбленіших в усьому світі.

Колектив бібліотеки Університету Ушинського вітає усіх з Різдвом Христовим.

Бажаємо тепла та миру у кожну оселю, міцного здоров’я та благополуччя. Нехай

Різдвяна казка подарує вам багато радощів!

 

06.01.2021













 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню