День Незалежності України

1
24 серпня – День Незалежності України. Це свято віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до суверенності та самостійності. 

33 роки тому, у 1991 році Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України. Як зазначено у цьому документі, незалежність нашої держави була проголошена : «виходячи зі смертельної небезпеки, яка нависла над Україною у зв'язку з державним переворотом» у російській імперії, котра тоді існувала у вигляді СРСР. Тоді Україні вдалося здобути незалежність безкровно й нарешті створити самостійну Українську державу. Створити, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні. 

І цього року найбільше національне свято на жаль є і особливим, і тривожним, адже саме 24 серпня виповнюється два з половиною роки, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії. Українці віками відстоювали свою суверенність і, попри війни, напади, голодомори, змогли вберегти ідентичність та сформувати «Націю незламних людей». 

Сьогодні український народ платить неймовірну ціну у цій війні, а тому кожен українець на своєму місці має робити все можливе для наближення нашої спільної перемоги. 

Бібліотека Університету Ушинського підготувала для користувачів огляд дуже цікавого стародруку експозиції фонду цінної та рідкісної літератури з історії формування України як державного утворювання. Це книга «Записки о Слободских полках с начала их поселения до 1766 года», яка була видана в Університетській типографії Харкова 1812 року. 

 

З Днем Незалежності, наша ненька Україна! 













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню