210 років від дня народження українського письменника, художника та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861)

img1
9 березня – особлива дата для українців : День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають Великим Кобзарем, українським генієм та пророком. Він був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, досі актуальне, його твори є невід’ємною частиною розвитку патріотичного духу у громадян нашої країни.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Т. Г. Шевченко займає місце національного героя. Своїм життям та творчістю великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої країни.

Тарас Шевченко був і залишається символом опору російській агресії. Зараз творчість та мужність Великого Кобзаря у протистоянні московській навалі надихають багато людей, а його пророчі слова ведуть наших Героїв – захисників та захисниць.

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!

До 210-річчя Т. Шевченка пропонуємо ознайомитися з книгою: «Гайдамаки». Це історико-героїчна поема, перший український історичний роман у віршах. За життя Шевченка було три видання поеми : 1841, 1844, 1860 років.

Видання, з яким ми пропонуємо вам ознайомитись, було випущено у 1928 році.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню