До дня народження Костянтина Дмитровича Ушинського

img1
2024 року виповнюється 200 років [18.02 або 19.02 (02.03 або 03.03) 1823 (за ін. даними 1824)] від дня народження корифея української і світової педагогіки Костянтина Дмитровича Ушинського.

Розробляючи проблеми педагогічної науки, він написав чимало праць. Особливу цінність становить його головна робота «Людина як предмет виховання», задумана як підручник з педагогіки. Цей твір став класикою педагогічної думки. Костянтин Ушинський зазначав, що будь-яка практична діяльність, спрямована на задоволення духовних потреб людини, є великим мистецтвом, а педагогіка як наука є вищим мистецтвом, оскільки вона задовольняє найбільшу з потреб людини і людства в цілому — їхнє прагнення до вдосконалення. Своєю теоретичною діяльністю К. Д. Ушинський зробив вагомий внесок у скарбницю педагогічної думки.

Ушинський розглядав педагогічну науку лише тісно пов'язану з філософією, історією в психології, анатомії та фізіології людини. На його думку, педагогічна наука може розвиватися тільки на основі передового педагогічного досвіду, а також він вважав педагогіку наукою і мистецтвом.

Педагогічна спадщина Костянтина Ушинського актуальна і сьогодні, його ідеї вивчаються й поширюються в освітньому середовищі України та світу, впроваджуються у діяльність навчальних закладів, яким присвоєно ім'я Костянтина Дмитровича Ушинського.

Ми, як університет, який носить ім'я видатного педагога продовжуємо його справу, щоб бути впевненим, що наші діти здобудуть гідну освіту і стануть нашим майбутнім.

Насамперед ми дбаємо про те, щоб майбутні педагоги використовували найновіші підходи у навчанні дітей. Продовжуємо його ідеї, досліджуємо педагогіку у сучасних реаліях світу та підлаштовуємо процес навчання вчителів відповідно до майбутнього.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню