Вітаємо з Днем Незалежності України!

img1
Сьогодні ми святкуємо найвизначніше державне свято України – День Незалежності! Зараз усі ми прагнемо одного – перемоги та довгоочікуваного миру. Усі українці гуртуються, аби зробити нашу мрію неминучою, щоб історія нашої держави продовжилась під рідним серцю синьо-жовтим прапором. Як писав Олександр Довженко : «Б’ємось за те, чому нема ціни в усьому світі, – за Батьківщину».

Ми зустрічаємо цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою – збереження незалежності України! Саме сьогодні у нас є історичний шанс перемогти, адже ми розуміємо важливість боротьби і це додає нам сил та впевненості.

До Дня Незалежності України працівники бібліотеки Університету Ушинського пропонують ознайомитись з книгою із фонду цінної та рідкісної літератури Миколи Костомарова «Мазепа и Мазепинцы». Це 2-е видання надруковане у Санкт-Петербурзі типографією М. М. Стасюлевича у 1885 році. До книги увійшли дві частини. Перша – «Мазепа» : науково-історичний твір про відому особистість гетьмана України Івана Мазепу і його життєвий шлях. Друга – «Мазепинцы», в якому автор досліджує і висвітлює події та явища історії України періоду Північної війни 1700-1721 рр., а також часів російсько-турецьких війн 1710-1713 рр. і 1735-1739 рр. У контексті європейської і близькосхідної історії першої половини XVIII ст. розглядаються перипетії боротьби за державність і майбутнє України.

Усім колективом ми вітаємо співгромадян із головним святом України! Переживаючи ці нелегкі часи війни, ми точно знаємо, що тепер цей особливий для країни день наповниться новим змістом.

Слава Україні! Слава Нації!













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню