День Хрещення Київської Русі-України

ava-2
Щорічно, 28 липня, в Україні відзначається День Хрещення Київської Русі-України. Офіційно свято було затверджене указом третього президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року.

І хоча ні точний день, ні навіть рік цієї події встановити неможливо, прийнято вважати, що хрещення відбулося у 988 році. Князь Володимир перейняв християнство з Візантії та запровадив його як державну релігію на Русі. Вважається, що він вирішив хрестити Русь з політичних мотивів, адже це сприяло зміцненню зв'язків між окремими землями та з європейськими країнами. Християнізація Русі йшла поступово за водними шляхами, спершу її прийняли великі міста, а пізніше доєдналася й провінція.

Для нашого народу це свято стало ще одним з символів єдиної та неподільної України. Також, це особливе свято є знаком вибору напрямку розвитку нашої держави. Ще у X ст., прийнявши християнство, наші пращури засвідчили свій європейський цивілізаційний вибір у всіх напрямках розвитку, і суспільства, і державотворення.

Працівники бібліотеки Університету Ушинського від щирого серця вітають усіх громадян України з цим знаковим і світлим святом.

Слава Україні! Разом до перемоги!













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню