«Зона відчуження, яка колись була домом»: Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф

ava
26 квітня – це день пам’яті, про найбільшу техногенну катастрофу. День, коли ми вшановуємо героїзм ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Трагедія, спричинена вибухом на четвертому енергоблоці ЧАЕС, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

Нажаль, ми знову стикнулися з загрозою ядерної катастрофи , яка прийшла на українську землю – внаслідок військової агресії росії. Більше місяця Чорнобильська АЕС була в окупації. Електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива, що могло призвести до нової трагедії.

Наразі, на непідконтрольній Україні території перебуває найбільша в Європі АЕС – Запорізька. Над іншими атомними електростанціями пролітають ворожі ракети. Ми є сучасними свідками ядерного тероризму. Але наші військові прикладають усі сили задля того, щоб українці та увесь світ спав спокійно і не переймався через радіаційну небезпеку.

У цей день пам’яті працівники бібліотеки Університету Ушинського приєднуються до всієї України і віддають шану мужності та відвазі ліквідаторів аварії на ЧАЕС!














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню