Міжнародний день пам'яток і визначних місць

ava
Міжнародний день пам'яток і визначних місць спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини всього світу, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження для подальших поколінь. Наразі Україна стикнулася з абсолютно звірячою неповагою до своєї культури та пам’яток зі сторони загарбника, зі знищенням храмів та музеїв, бібліотек, вивезенням колекцій та творів відомих на весь світ митців. Від початку повномасштабного вторгнення зафіксовано 464 епізоди воєнних злочинів росії проти української культурної спадщини. За даними Міністерства культури та інформаційної політики України, внаслідок обстрілів російських окупантів зазнали руйнацій та пошкоджень 139 об’єктів культурної спадщини України. Мова йде про пам’ятки національного та місцевого значення, об’єкти цінної історичної забудови тощо.

Тому сьогодні ми дуже добре розуміємо, що кожний куточок світу по-своєму унікальний. Кожна країна має свої культурні цінності, якими пишається і які намагається зберегти для нащадків.

Цього року бібліотека Університету Ушинського хоче ознайомити користувачів з частинкою Європейської культурної спадщини, а саме з мистецтвом Франції. З повнотекстовою версією книги Франсуа Бенуа «Искусство Франции эпохи Революции и Первой империи» можна ознайомитись за посиланням.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню