«Археологія, історія та політика у Трансністрії 1941-1944 рр.»


jpg_5
У 2023 році під егідою Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» вийшла друком унікальна книга «Археологія, історія та політика у Трансністрії 1941-1944 рр.» за авторства археолога Р.-О. Драгомана; доктора історичних наук, ректора Університету Ушинського А. В. Красножона та археолога К. І. Ніколає.

Представлене до уваги читача дослідження розглядає офіційну політику, проявлену щодо культурної спадщини на території «румунської» Трансністрії в 1941-1944 рр. режимом Антонеску.

У несподіваному світлі представлена політична інструменталізація археології під час Другої світової війни в контексті Голокосту. Ця тема – одна з найчутливіших, оскільки піддає ревізії офіційний імідж румунської археологічної науки. Книга містить величезний обсяг документів з архіву Інституту археології ім. Василя Пирвана Румунської академії наук у Бухаресті, низку фотографічних матеріалів, стенограми радіовиступів Раду Вулпе та важливі дані, знайдені в Одеському обласному державному архіві.

Усі охочі можуть ознайомитися з книгою у бібліотеці Університету Ушинського.














 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню