209 років від дня народження Т. Г. Шевченка (1814-1861)

ava
9 березня українці по всьому світу відзначають день народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета та художника. Його твори перекладені майже всіма мовами світу й змушують замислитись над важливими питаннями життя та національної свідомості. Вклад Шевченка в українську літературу та мистецтво важко переоцінити, не дивлячись на обставини того часу, адже імперська влада усіляко намагалася зламати його прагнення, ідеї та дух. Незважаючи на те, що його життєвий шлях був дуже короткий, лише 47 років, великий митець надихав і продовжує надихати українців до боротьби за правду, захищати свободу і незалежність, честь і гідність народу. У свідомості кожного громадянина нашої держави Шевченко займає місце національного героя.
Бібліотекарі Університету Ушинського з гордістю представляють особливу брошуру одного з дослідників творчості Тараса Григоровича, Спиридона Черкасенко – українського письменника, драматурга та педагога. Що ж такого особливого в цій брошурі? Автор розповідає яким чином був розроблений й надрукований «Буквар» за авторства Шевченка та про його майбутні, нажаль не здійснені плани розвитку освіти українських дітей.
Дослідницький проєкт у двох частинах Спиридона Черкасенка «Шевченко і діти» ч.-1, «Шевченко Педагогом» ч.-2 був виданий Українською Педагогічною Бібліотекою у видавництві «Українська школа». З повнотекстовим екземпляром можна ознайомитися за посиланням.













 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

Пошук в моб меню