85 років від дня народження Василя Стуса (1938-1985)

ava
6 січня виповнюється 85 років від дня народження Василя Стуса — символа Українського Опору другої половини ХХ століття. Він обрав щиросердне служіння рідному народові та був одним із тих, хто вів непримиренну боротьбу за українську державність та національну ідею.

У складних умовах тюрми, куди його запроторили за антирадянську діяльність, Василь Стус тримався стійко та не схиляв голови. Він розумів, що за ним «стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу одстояти до загину». Адже Україна була для нього душевним болем, з якого й народжувалася його полум'яна поезія повна патріотизму та любові до рідної землі.

Василь Стус був і залишається «голосом сумління у світі розхитаних і розмитих понять честі, правди, порядності». «То був чоловік, який говорив і писав за будь-яких обставин ясно, як перед Богом, і платив за це життям», – писав про нього Євген Сверстюк.

Навіть у найтяжчі хвилини життя Василь Стус твердо вірив, що вернеться до народу своїм словом, що народ його почує: «Народе мій, до тебе я ще верну, як в смерті обернуся до життя...».

Співробітники бібліотеки Університету Ушинського запрошують усіх охочих відкрити творчий спадок видатного українського поета Василя Стуса.














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню