День науки в Україні

ava
Шановні науковці, викладачі та майбутні вчені, працівники бібліотеки Університету Ушинського щиро вітають вас з професійним святом – Днем науки в Україні. Ми пишаємося українськими вченими і робимо все, щоб підтримувати зв'язок поколінь і неперервність наукових традицій. У сучасному світі інтелектуальний ресурс виступає головним рушієм розвитку суспільства, отож його потенціал – запорука майбутнього нашої нації.


День науки – відносно молоде свято для українських вчених. Офіційно воно було встановлено «…на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України…» згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року № 145/97. Відзначається професійне свято працівників науки в Україні у третю суботу травня. У 2022 році визначна дата випадає на 21 травня.
Колектив бібліотеки представляє чудовий посібник Костянтина Єльницького «Педагогическая хрестоматія», який був виданий у С.-Петербурзі приватним видавництвом «Издание М. М. Гутзаца» у 1914 році. Книга була призначена для різних навчальних закладів того часу, в яких викладали загальну педагогіку. А також була цікава для індивідуального ознайомлення людьми, що цікавились загальними педагогічними питаннями. З електронним повнотекстовим варіантом хрестоматії ви можете ознайомитися за посиланням.












 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню