День пам’яток історії та культури

ava
З прадавніх часів територія нашої держави була стиком різних культур - кіммерійців, скіфів, давні греків, східних та західних слов’ян. Усі вони залишили нам неоцінений спадок культурних пам’яток. У цей нелегкий для країни час, зберігати надбання минулого, відновлювати втрачене та передавати здобутки наступним поколінням - висока і благородна місія.

Кожного року, 18 квітня, ми відзначаємо «День пам’яток історії та культури», який співпадає з «Міжнародним днем пам`яток і визначних місць». Саме тому бібліотека Університету Ушинського представляє ще один унікальний екземпляр журналу з експозиції фонду цінної та рідкісної літератури: «Музей Императорскаго Одесскаго общества истории и древностей. Феодосия и ее керамика». Випуск ІІI. Цей стародрук видано в Одесі, у 1906 році, в типографії А. Шульце, яка знаходилась на вул. Ланжеронівській, 36. В цьому випуску журналу представлена частка колекції феодосійської кераміки з археологічного музею нашого міста.

Видання має повний набір сторінок та відноситься до колекції проф. Б. Варнаке. Так само як і попредній, 2-й єкземпляр цієї серії, присвячений колекції «Теракоти», який був викладений нашою бібліотекою у 2021 році. На сторінках журналу є примітки зроблені Б. Варнаке німецькою мовою.

Ознайомитись з журналом можна за посиланням.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню