210 років від дня народження англійського прозаїка, Чарльза Діккенса (1812-1870)

ava


Коли мені хочеться прочитати книгу, я її пишу.

Ч. Діккенс.

Чарльз Діккенс – одна з найяскравіших постатей в англійській і світовій літературі ХІХ століття. 16 його романів відображають складну еволюцію, що пройшов письменник протягом свого творчого шляху: гуморист і доброзичливий карикатурист на початку кар'єри та сповнений трагізму і скепсису, недовіри в можливість змінити світ на краще – в останні роки.

Дослідники англійської літератури стверджують, що жоден з англійських письменників не користувався такою славою за життя, як Чарльз Діккенс. Секрет його популярності в тому, що він гостро відчував зміни у житті Англії та відображав у своїх творах сподіваня і прагненя тисяч людей. Творчість Діккенса - це ціла епоха в англійській літературі, яка мала значний вплив на подальший розвиток світової літератури. Естетичні погляди письменика зумовили особливість багатьох його творів та стверджували гуманістичні засади людського буття. Він зміг об’єднати в собі романтика та суворого реаліста, який відобразив глибокі соціальні, політичні та економічні проблеми Англії 1830 – 1870-х років.

7-го лютого 2022 року виповнюється 210 років з дня народження Чарльза Діккенса. З цього приводу колектив бібліотеки Університету Ушинського вирішив ознаймити викладачів та студентів з романом ювіляра – «Лавка древностей» (1929 р.), яка зберігається в фонді Цінної та рідкісної літератури. Книга доступна за посиланням.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню