400 років від дня народження французького драматурга, Жана Батіста Мольєра (1622–1673)

ava
У цьому році виповнюється 400 років з дня народження Мольєра, який увійшов в історію світової літератури як засновник «високої комедії».

Письменник добре розумів, чого потребує публіка, і створював п’єси, які користуються неабиякою популярністю. Він вважав, що «комедія» – не що інше, як дотепна поема, яка викриває людські недоліки цікавими повчаннями. Йому належать такі слова: «Краще, що я можу зробити, – це викривати в смішних зображеннях вади людей». В основі комізму його творінь – невідповідність реальних подій тому як вони сприймаються персонажами. Цю загальну комічну настанову Мольєр насичує історично достовірними персонажами, розкриває найбільш типові характери.

Мольєр писав художньо досконалі комедії з напруженим сюжетом і цікавими характерами, такі як: «Тартюф», «Дон Жуан», «Мізантроп», «Скупий», «Міщанин-шляхтич», «Удаваний хворий» та багато інших.

До уваги користувачів бібліотеки Університету Ушинського, на честь ювілею Мольєра, ми представляємо цікаве видання комедії «Дон-Жуан». Це карманна книга, яка була видана у Санкт-Петербурзі у 1891році, видавництвом А. С. Суворіна. З книгою можна ознайомитись за посиланням













 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню