День захисника України!

m
14 жовтня Україна відзначає одразу три свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, а також День захисників та захисниць України. Цього дня вшановуємо пам'ять українських воїнів від козацьких часів і до сьогодення.
На честь свята, працівники бібліотеки Університету Ушинського пропонують звернутися до історії України та ознайомитись зі збірником «Народные песни Галицкой и Угорской Руси». Основою якого стали фольклористичні записи Якова Федоровича Головацького (1814–1888), українського лінгвіста, етнографа, фольклориста, історика, поета і педагога. У збірник увійшли наукові розвідки здійсненні в результаті експедицій майже усією Галицькою й Угорською Руссю у період з 1834 по 1840 рр. Головацьким зібрано історичні, побутові, обрядові пісні і думи цього регіону, які доповнено авторськими географічно-статистичними та історико-етнографічними нарисами, що описують Галичину, північно-східну Угорщину і Буковину.
Пропонуємо ознайомитися з електронною версією книги «Народные песни Галицкой и Угорской Руси: в 3 ч. Ч. 3: Разночтения и дополнения. Отделение 2 Обрядные песни. Москва, 1878» за посиланням.












 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

Пошук в моб меню