День пам’яті жертв Голодоморів

3
У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. У 2006 році Україна офіційно визнала Голодомор – геноцидом свого народу, адже внаслідок штучних голодів загинули мільйони невинних людей.

У 2023 році День пам’яті жертв Голодомору має особливе значення. Бо, на жаль, історія повторюється. Через десятиліття, зараз у XXI ст., росія знову повторює страшні злочини проти українців, руйнуючи цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, житлові будинки, вбиваючи та катуючи мирних жителів.

Нападницький режим р.ф. штучно обмежує доступ мільйонів людей до українського збіжжя та загострює продовольчу ситуацію у світі. Сучасна трагедія українського народу наочно демонструє, що ніколи не можна пробачати та забувати злочини проти людства. Геноцид має бути засуджений усім світом, а невинні жертви – вшановані.

Працівники Бібліотеки Університету Ушинського приєднуються у цей день до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті на згадку про жертв сталінського терору».

Разом до перемоги!














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню