300 років від дня народження українського поета та філософа Г. Сковороди (1722-1794)

ava
«Його ім’я звучить в історії незгаслої мислі та слова – Григорій Сковорода. Із саквою за плечима та флейтою в руці пройшов він шляхами й роздоріжжями рідної української землі. Думкою він вимірював простори всесвіту і правди глибину, мудрістю й чеснотами прославляв свій народ» І. Пільгук.

3-го грудня 2022 року Україна відзначає 300 років з дня народження Григорія Сковороди. У цей день, наша рідна земля дала світові видатного діяча, що увійшов до списку 100 найбільших філософів світу, поряд з Сократом і Епікуром, Конфуцієм і Лао-Цзи, Коперником і Джордано Бруно, Дені Дідро та Людвігом Фейєрбахом. Багатогранність цієї постаті ми відчуваємо і досі. Він був і залишається наймасштабнішою постаттю в українській філософії, літературі, релігієзнавстві, педагогіці і музиці. Сковорода мав не лише значний вплив на сучасників, а й вплинув на подальші покоління співвітчизників своїми байками, піснями та філософськими творами.

Вшановуючи пам’ять Г. Сковороди, працівники бібліотеки Університету Ушинського, мають нагоду ознайомити своїх читачів з добіркою творів митця з нашого книгосховища. А також представити бібліографічне видання з фонду цінної та рідкісної літератури присвячене публікаціям про Г. Сковороду:
Л. А. Чижиков. «Григорій Саввич Сковорода. Библіографическіе о нем матеріалы». Одесса : «Центральная» типографія, Херсонская 21. 1913 р.
Книга належить до колекції проф. Б. В. Варнеке.













 

Контакти


Aдреса:
вул. Старопортофранківська, 36
м. Одеса, 65020
20 каб - інформаційно-бібліографічний відділ
3 каб - відділ комплектування та обробки літератури

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню