460 років від дня народження англійського поета та драматурга Вільяма Шекспіра

img1
Один із найвідоміших драматургів світу єлизаветинської епохи, актор та поет, автор принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу із 154 сонетів, які він написав за 52 роки свого життя.

Шекспір визнаний найвидатнішим англійським драматургом усіх часів. Його вважають національним героєм та одним із символів Англії, її національним поетом. Твори перекладені багатьма мовами світу і з'являються на театральній сцені частіше, ніж п'єси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив.

Його твори екранізують, цитують та вивчають у школі. 

Хоча і досі невідомо, ким насправді був Шекспір: простим письменником з багатою уявою чи, можливо, лише псевдонімом, який об’єднує декількох талановитих людей.

Сьогодні до уваги користувачів бібліотеки Університету Ушинського ми представляємо повнотекстовий варіант книги «Ромео і Джульєтта», виданий у 1937 році в м. Харків, видавництвом  «Мистецтво».

Трагедія Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» розповідає про трагічне кохання двох молодих людей із ворожих родин – Монтеккі та Капулетті. Сюжет був запозичений зі старої італійської легенди та зустрічається у роботах багатьох авторів, таких як Данте, Бальдері, Брук та інші. Твір належить до першого – «трагічного» – періоду творчості Шекспіра. «Ромео і Джульєтту» називають «піснею торжествуючої любові», адже у трагедії описане кохання, яке вище за життя.

В Україні виставу «Ромео і Джульєтта» державною мовою вперше поставили Дніпропетровський та Харківський ТЮГ у 1938 році.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню