Міжнародний день пам'яток і визначних місць. Ознайомлення з працями українського археолога, доктора історичних наук, професора Добролюбського Андрія Олеговича (18.04.1949 – 28.09.2023)

img1
Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС), внесеної 18 квітня 1982 року.

В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури». Його відзначають щорічно 18 квітня та демонструють важливість збереження та вивчення культурної спадщини, яка є невід'ємною частиною нашої історії.

Цього особливого дня хочеться також відзначити внесок в археологію та вивчення історії Одеси та Північного Причорномор'я Андрія Добролюбського. Його ретельні дослідження та пристрасть до розгадування таємниць минулого привнесли нові знання та розуміння у світ археологічних відкриттів. Завдяки його зусиллям, ми можемо краще зрозуміти нашу історію і дізнатися про тих, хто жив на цій землі багато століть тому.

Пам'ятники та пам'ятні місця відображають нашу культуру, традиції та досягнення. Вони нагадують нам про те, що наш світ був живим і жвавим десятками поколінь людей.

Цього дня ми дивимось на ці пам'ятки з особливою вдячністю та повагою. Давайте продовжимо зберігати їх для майбутніх поколінь, щоб нащадки могли дізнатися про нашу історію та насолодитися її красою.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню