Висловлюємо щиру вдячність Яцію Олександру Михайловичу за книжковий подарунок бібліотеці

img1
Бібліотека Університету Ушинського висловлює щиру подяку Яцію Олександру Михайловичу за передані друковані видання для поповнення бібліотечного фонду університету.

Ми цінуємо увагу до нашої бібліотеки і розуміємо, що такі подарунки допомагають зберегти та розвинути нашу культуру та освіту. Подаровані книги стануть натхненням для наших користувачів. Видання стануть у пригоді викладачам та здобувачам вищої освіти Університету Ушинського.

Щиро дякуємо, пане Олександре!

 

  1. Часослов навчальний для початкових сільських училищ (1896)

Богослужбова книга, де описаний повний цикл церковних та приватних молитов, псалми, хвали, тропарі та кондаки святкові, пісні та великим святим.

Дане видання написане церковнослов'янською мовою.

 

  1. Статути Великого Князівства Литовського : У 3-х томах.

Перший том (2002 р.) містить у собі текст першого рукописного зводу законів Великого князівства Литовського – Статуту 1529 р. До тексту Статуту давньоруською мовою додаються текст латинською мовою, різночитання в інших списках, переклад тексту на українську мову, короткий коментар Статуту, історіограічний оглід, словник і бібліографія.

Другий том (2003 р.) видання присвячений статуту Великого князівства Литовського 1566 року, який на українських землях отримав назву «Волинський». До тексту статуту староукраїнською мовою додаються привілеї, які передували Статутові, поправи до Статуту, переклад їх на сучасну українську мову, історіографічний огляд, коментар словник і бібліографія.

Третій том (2004 р.) видання присвячений Статутові Великого князівства Литовського 1588 року. Він складається з двох книг: перша містить передумову, копію оригіналу видання Мамоничів 1588 року і адаптований текст Статуту. Друга книга включає історіографічний огляд, переклад Статуту на сучасну українську мову, коментар, словник, бібліографію і післямову.

 

  1. Іржі Томан «Мистецтво говорити» (1989 р.)

В науково-популярній книзі відомий письменик і соціолог Іржі Томан на основі власного досвіду та життєвих спостережень дає практичні поради щодо того, як побудувати свій виступ перед аудиторією.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню