У бібліотеці Університету Ушинського пройшла серія заходів з метою популяризації культури доброчесності

prev
В межах проведення Тижня академічної доброчесності Університету Ушинського у Бібліотеці пройшла серія заходів з метою популяризації культури доброчесності в усіх учасників освітнього процесу.

Для здобувачів вищої освіти усіх факультетів, інститутів та відділення Університету Ушинського були підготовлені такі онлайн-заходи :

22 березня 2024 року було проводено тренінг «Навчаюсь дистанційно : добірка інструментів для ефективної онлайн-комунікації для здобувачів вищої освіти», який провела Оксана Максим, в. о. директора Бібліотеки Університету Ушинського.

На заході були розглянуті питання онлайнової комунікації : умови, форми, поняття та принципи ефективної письмової онлайн-комунікації.

26 березня 2024 року відбувся воркшоп «Будь доброчесним – поводься безпечно : поради молодим вченим щодо запобігання Академічного плагіату».

Спікерка : Олена Глухенька, бібліотекарка інформаційно-бібліографічного відділу.

Здобувачів вищої освіти було ознайомлено з новим звітом подібності технічної перевірки системою Strikeplagiarism, особливостями індивідуальної перевірки, інтерпретацією звіту подібності. Слухачі отримали практичні поради щодо запобігання академічному плагіату, а також мали змогу задати питання та долучитися до обговорення проблемних ситуацій, які виникають під час перевірки наукових робіт на ознаки плагіату й актуалізували шляхи запобігання і протидії академічному плагіату.

29 березня 2024 року було проведено лекцію «Державна реєстрація авторського права і договорів, які стосуються майнових прав на твір : порядок оформлення документів», який провела Оксана Максим, директор Бібліотеки Університету Ушинського, яка розповіла про реєстрацію авторського права на науковий твір, а також були розглянуті питання основних термінів законодавства про авторське право та порушена тема підписання документів кваліфікованим цифровим підписом та :

Усі учасники зустрічей мали можливість задати актуальні питання з тем.














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню