Міжнародний день рідної мови

img1
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

З цієї нагоди ми пропонуємо вам ознайомитись з книгою Марковича О. В. «Українські приказки, прислівъя і таке инше».

Маркович (Маркевич) Опанас Васильович (08.02.1822–01.09.1867) – фольклорист і етнограф, громадський діяч, член Кирило-Мефодіївського товариства, чоловік Марії Вілінської-Маркович, відомої як Марко Вовчок.

Народився в Полтавської області в багатодітній родині начальника канцелярії військового міністра. Ще в університеті почав записувати українські пісні, приказки, обряди, звичаї, в яких розкривається світосприймання українського народу різних районів його проживання – від Карпат до Кубані. Усього зібрав кілька сот пісень з нотами та близько 50 тис. (з варіантами) приказок, прислів’їв, загадок.

Прислів’я та приказки – це компактні краплі мудрості, які допомагають нам зрозуміти та прожити наше життя. Вони є настановами, які допомагають нам приймати правильні рішення і поводитися мудро в будь-яких ситуаціях.

Прислів’я та приказки – це не просто набір слів, а справжня народна мудрість, яку ми маємо цінувати та зберігати. Вони допомагають нам не лише розвивати нашу рідну мову, а й зберігати історію та культуру нашого народу.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню