«10 розмов про історію України (від Данила Галицького до гетьмана Мазепи)»

img1
pdf
У понеділок, 19 лютого, у Бібліотеці Університету Ушинського відбулася презентація другого тому науково-популярної книги «10 розмов про історію України (від Данила Галицького до гетьмана Мазепи)».

Презентація книги відбулася у присутності авторів : професора кафедри історії України, ректора Університету Ушинського Андрія КРАСНОЖОНА та директора, головного редактора видавництва «Фоліо» Олександра КРАСОВИЦЬКОГО. Модератором було запрошено Данила ЯНЕВСЬКОГО — історика, телеведучого, заслуженого журналіста України, доктора історичних наук, засновника медіаплатформи Ukrainian Media Network.

Працівники бібліотеки Університету Ушинського щиро вдячні авторам, модератору та усім гостям за чудово проведений час та плідне обговорення унікальної за своєю тематикою та структурою книги.

Завершилася презентація автограф-сесією та пам’ятними подарунками, адже автори подарували бібліотекам одеського регіону примірники своєї книги.

Приємно повідомити, що примірник нової книги вже можна взяти для читання з бібліотечного фонду у бібліотеці Університету Ушинського.

Коли закінчується Середньовіччя в Європі загалом та в Україні зокрема? І якщо археологічна хронологія побудована на еволюції матеріальної культури, то що в основі історичної? Настає новий хронологічний період одночасно і повсюдно чи історія розвивається паралельно, різними епохами, на сусідніх землях? Історія розвивається циклічно, з перспективою повернення в кам’яний вік при одному необережному кроці, або ж по незворотній поступальний прямій?

Ця книга з’явилася у пошуках деталей, у пошуках горезвісних «крапок неповернення» та історичних рубежів. Україна епохи Середньовіччя постає дитиною степів та моря, успадковуючи від середземноморської культури, від кочівників та осілих землеробів однаково. Це період етногенезу українського народу. Про час і про місце, про роль особистості в історії та про роль історії у долі особистості, ведуть розмови автори цього тому.














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню