Міжнародний день людей з обмеженними можливостями

prew
Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій тощо.

Міжнародний день людей з обмеженними можливостями не є святом, а став особливим моментом для світової спільноти, щоб звернути увагу на проблеми та потреби людей з інвалідністю. Це день визнання і глибокої підтримки для тих, хто щоденно зіткнувається з різними викликами та перешкодами. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Це час, коли ми повинні звертатися до питань доступності, освіти, працевлаштування та інших аспектів, щоб створити більш інклюзивне суспільство.

Україна і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин до таких людей ставиться як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Такі люди не називають себе інвалідами, вони не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне – можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.

Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму із-за проблем зі здоров’ям.

Працівники бібліотеки Університету Ушинського приєднуються до світової спільноти і бажають всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму та можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми!














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню