Міжнародний день прав людини

prev
10 грудня увесь світ відзначає Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

В Україні на офіційному рівні День прав людини був затверджений з 2022 року. Засновники цього особливого дня висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

Загальна декларація стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. Крім основних прав людини в декларацію додано більш детальніше : політичні, громадянські права і свободи людини, а також права в економічній, соціальній і культурній сферах тощо.

Міжнародний день прав людини є чудовим часом для розгляду правових аспектів інтелектуальної власності в освіті та науці. Ці аспекти стають все важливішими у світі, де обмін знанням і технологіями дуже швидко розвивається. Захист авторських прав, патентів та винаходів, відкритий доступ до інформації й етичні аспекти користування - це дуже важлива частина прав людини, яка зараз потребує міжнародного захисту. Також важливо підкреслити, що не лише технічні та юридичні аспекти інтелектуальної власності, але й їх взаємозв'язок з основними правами людини, зокрема правом на освіту та доступ до інформації.

Працюючи в сфері освіти, бібліотекарі Університету Ушинського точно знають наскільки це стало важливо у теперешній час. Тому хочемо привітати працвників нашого ЗВО з таким чудовим святом - Міжнародним днем прав людини!

Разом до Перемоги!














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню