Європейський день мов

img1
26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття. Свято встановлено 6 грудня 2001 року, наприкінці Європейського року мов Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, бо збереження та розвиток мов, зокрема малих, декларується як офіційна мовна політика Євросоюзу.

Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Чому деяким людям так важко дається рідна мова, а інші з легкістю сприймають одразу кілька іноземних? Чи є це результатом напруженої праці або достатньо генетичної схильності? Дійсно таких питань багато і не усі вони мають відповіді.

Але більш ніж за 20 років ця політика мультилінгвізму дає свої результати. І зараз стає все більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Працівники бібліотеки Університету Ушинського теж приєднуються до цьго чудового свята і закликають громадян нашої держави займатися саморозвитком, вивчати мови Європи, бо саме так нам буде легше інтегруватися у Союз Європейських Держав.














 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню