День кафедри образотворчого мистецтва

img1
Кафедра образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету Університету Ушинського

Історія кафедри образотворчого мистецтва бере свій відлік з моменту заснування у 1965 році першого в Україні художньо-графічного факультету ЗВО, що навчає художників-педагогів.

За 58 років активного функціонування назва кафедри зазнавала певних змін. Заснована вона була як «кафедра малюнку та живопису» (1965 – 1966 рр.), з 1966 – набула назви «кафедра образотворчого мистецтва». У 1979 році, з утворенням окремої кафедри малюнку, отримує найменування кафедри живопису та історії образотворчого мистецтва, а у 2008 році знову стає кафедрою образотворчого мистецтва.

З самого початку на кафедрі було визначено основні напрями освоєння майбутніми фахівцями образотворчої майстерності, яка передбачала вивчення таких предметних напрямів як : станковий і монументальний живопис, малюнок, композиція, історія та теорія мистецтва.

Сьогодні кафедру очолює Анна Іванівна Носенко, кандидат мистецтвознавства, доцент, член Національної спілки художників України.

До дня кафедри образотворчого мистецтва, працівники бібліотеки Університету Ушинського : Бугайцова Олена, Гончаренко Наталія та Яковенко Олександра підготували онлайн-презентацію альбомів деяких викладачів кафедри та цікавих екземплярів книг з історії мистецтва, які зберігаются в експозиції фонду цінної та рідкісної літератури нашої бібліотеки.

pdf

Сподіваємося, що така онлайн-виставка стане у пригоді студентам, магістрантам, аспірантам та викладачам.













 

Контактна інформація


Aдреса:

вул. Старопортофранківська, 36, м. Одеса, 65020

Матеріали для репозитарія: dspace@pdpu.edu.ua

Платні послуги; Консультації щодо Авторського права та з питань наукометрії: library@pdpu.edu.ua

Визначення індексів УДК та авторського знаку: library.obrabotka@pdpu.edu.ua

Кожен останній четвер місяця – санітарний день!

© 2011-2024 Бібліотека Університету Ушинського

Пошук в моб меню